*** Home Page - Αρχική Σελίδα ***

Για μια Λειτουργία στην Αγία Σοφία!

Δράσεις Οδικής Ασφάλειας

Η ανάγκη άμεσης αλλαγής νοοτροπίας και οδικής συμπεριφοράς ήταν το μήνυμα που πήραν οι εκπαιδευόμενες και εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου παρακολουθώντας την Ενημερωτική Δράση Οδικής Ασφάλειας την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο χώρο του ΤΕΙ. Διοργανώτρια της δράσης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Ο Loic le Glanec από το MFR Force

 • Edit

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, κλιμάκιο συμβούλων και εκπαιδευτών που ασχολούνται με τις εκπαιδευτικές συνεργασίες. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος εκπαιδευτικός Loic le Glanec από το σχολείο MFR του Force (πλησίον του Bergerac, 90 χλμ. από το Μπορντό), συνοδευόμενος από την υπεύθυνη του COPAE ILIS κα. Λειλά Κλάδη και τον κ. Κλάδη, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας και συζήτησαν με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του σχολείου, τον τρόπο λειτουργίας των δύο σχολείων (ελληνικό και γαλλικό) καθώς και τη δυνατότητα εκπαιδευτικής συνεργασίας και ανταλλαγών.

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

 • Edit

 

Εορτασμός του ΟΧΙ στην Αμαλιάδα

Με ιδιαίτερη χαρά γιόρτασαν οι εκπαιδευόμενοι την Εθνική επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28 Οκτωβρίου 1940 και του Αλβανικού Έπους. Κύριοι διοργανωτές της εκδήλωσης οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους κ. Γρηγορίας Γκάτση, φιλολόγου. Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Υποδιευθυντής του Σ.Δ.Ε. Πύργου κ. Καρβουνιάρης Βασίλειος, ενώ μουσικοχορευτικό συγκρότημα από την Αμαλιάδα απέδωσε παραδοσιακούς χορούς σε δημοτικά τραγούδια.

Αγιασμός στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ στις 13 Οκτωβρίου, στις 6:00 μμ.

Αρχίζουν τα μαθήματα ? Αγιασμός στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα.

Αρχίζουν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου. Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18, πρόκειται να τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου. Με μια ακόμα εκπαιδευτικό θα είναι ενισχυμένο φέτος το σχολείο, τη φιλόλογο κ. Βάσω Διαμαντοπούλου, η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου εντάχθηκε στη δύναμη του σχολείου. 

Από τον περσινό Αγιασμό στο Σ.Δ.Ε. Πύργου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

    Η Διεύθυνση του σχολείου καλεί όλους τους εκπαιδευόμενους με τις οικογένειές τους, φίλους και παλαιότερους μαθητές, αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σ.Δ.Ε., διεξάγονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Για το Σ.Δ.Ε. Πύργου, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει α) ξενάγηση στους χώρους και προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου, β) παρουσίαση των σχεδίων δράσης -projects και γ) ομαδικές δραστηριότητες γνωριμίας και συνεργασίας: ?κολλάζ απόψεων? .

 Το σχολείο ως προς τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, ενώ ως προς την οικονομική διαχείριση, τις διαδικασίες και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές υπάγεται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο σχετίζεται άμεσα και στηρίζεται από το Δήμο Πύργου και τη Σχολική Επιτροπή, την τοπική κοινωνία, την αγορά και φορείς. Στο Σ.Δ.Ε. Πύργου υπάγεται και το τμήμα Ζακύνθου, ενώ από αυτή τη σχολική χρονιά, θα αρχίσει τη λειτουργία του και το τμήμα της Αμαλιάδας. 

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με δύο κύκλους φοίτησης ξεκινά τη λειτουργία του το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στον Α? και στο Β? κύκλο θα φοιτήσουν πάνω από 40 εκπαιδευόμενοι συνολικά, ενώ οι εγγραφές στο σχολείο συνεχίζονται και μέσα στον Οκτώβριο. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου.

Σ.Δ.Ε. Πύργου- Συνεχίζονται οι Εγγραφές

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου ανακοινώνει ότι άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2017-2018. Μπορούν να εγγραφούν όσοι πολίτες δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και θέλουν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.

Το σχολείο βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το 1ο ΕΠΑΛ και το Δ.ΙΕΚ Πύργου, στο ισόγειο. Η είσοδος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά και η πρόσβαση είναι εύκολη για τα ΑμεΑ (ράμπα) .

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι ένα Δημόσιο Σχολείο και  λειτουργεί στον Πύργο από το έτος 2003. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και τα ενδιαφέροντα τους.

 • Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω.
 • Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.
 • Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο Γυμνασίου.
 • Τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα τις ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
 • Εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο για τη δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο με το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ
 • Το σχολείο διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την πρόσβαση και συμμετοχή σε αυτό, ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ)

Οι εκπαιδευόμενοι στο σχολείο, διοργανώνουν αρκετές δραστηριότητες που σχετίζονται με την τοπική αγορά και την κοινωνία. Στη φωτογραφία: έξω από σούπερ-μάρκετ, ενώ συγκεντρώνουν τη τρόφιμα και παιχνίδια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
 2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
 3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).

 

Οι εγγραφές  για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου: 5:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: 2ο Χλμ. ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας, κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) Πύργου27100 Πύργος.

Τηλέφωνο & FAX: 26210-20.350, Τηλέφωνα έκτακτης επικοινωνίας: 693.65.25.428   & 69.45.11.89.73.

E-mailsdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοποςhttp://sde-pyrgou.ilei.sch.gr 

 

Περιπλάνηση, διάβασμα και περιδιάβασμα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου (Μάιος 2016).

 

Video με τίτλο ?ΔΡΑΣΕΙΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Σ.Δ.Ε. ΠΥΡΓΟΥ? υπάρχει διαθέσιμο στο youtube στο https://www.youtube.com/watch?v=Kqps10EiJew .

.