Εκπαιδευτικοί από το MFR du Bergeracois (Γαλλία) και πάλι στο ΣΔΕ Πύργου !!!

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν το ΣΔΕ Πύργου ο κ. Loic Le Glanec, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του MFR du Bergeracois, και ο κ. Damien Pradaux, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής του σχολείου. Το MFR du Bergeracois ήταν ο εταίρος του ΣΔΕ στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 «Μια αγροτική ευκαιρία για αλλαγή» που υλοποίησε το σχολείο την περίοδο 2019-2020 με χρηματοδότηση της Ε.Ε.
Τους δύο εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν η διευθύντρια του ΣΔΕ κ. Νικολία Μπουροπούλου και ο υποδιευθυντής κ. Βασίλειος Καρβουνιάρης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γεωργία Βασιλοπούλου και κ. Βασιλική Διαμαντοπούλου, μέλη της ομάδας που είχε επισκεφθεί το γαλλικό σχολείο το Δεκέμβριο του 2019. Μέσα σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα συζητήθηκε η κατάσταση της πανδημίας στις δύο χώρες και ο τρόπος που επηρέασε τη λειτουργία των σχολείων. Επίσης έγινε ανταλλαγή ιδεών σχετικά με μελλοντικές κοινές δράσεις των δύο σχολείων, εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Ο κ. Loic Le Glanec τόνισε ότι η διάθεση για μάθηση των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ και η εποικοδομητική συνεργασία που επιτυγχάνεται σε αυτό μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης είναι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι ανταλλαγές με το ΣΔΕ Πύργου είναι ιδιαίτερα επιθυμητές και επωφελείς.
Η συνάντηση τελείωσε με τη διαπίστωση ότι είναι κοινή η επιθυμία για συνέχιση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο σχολείων και με την ευχή οι συνθήκες σύντομα να επιτρέψουν την ανάπτυξη γόνιμης και για τα δύο σχολεία συνεργασίας.