Επίσκεψη Ιταλών εκπαιδευτικών στο ΣΔΕ Πυργου

Την Πέμπτη 14-10-2021 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου επισκέφτηκαν Ιταλοί εκπαιδευτές , στα πλαίσια της κινητικότητας εκπαιδευτικών Erasmus της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ηλείας. Το ΣΔΕ Πύργου ήταν ένα από τα σχολεία που επιλέχθηκε από την ΔΔΕ Ηλείας προς επίσκεψη των Ιταλών εκπαιδευτών, καθώς δίνει απολυτήριο ισοδύναμο με το απολυτήριο Γυμνασίου σε ενήλικες μαθητές, στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το κλιμάκιο των Ιταλών εκπαιδευτών που επισκέφτηκαν το ΣΔΕ Πύργου αποτελούσαν οι κύριοι Conca Isidiro, καθηγητής Ιταλικής γλώσσας και οι Gaveglia Massimo και Fedele Antonio, καθηγητές Μαθηματικών. Οι ανωτέρω διδάσκουν στην Ιταλία σε σχολείο αντίστοιχης δομής με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που υπάρχουν στην Ελλάδα. Τους Ιταλούς εκπαιδευτές συνόδεψαν στο ΣΔΕ Πύργου η κα. Ζούνη Αικατερίνη, εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας και ο κ. Μαρίτσας Αντώνιος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής.
Την ομάδα επισκεπτών υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κα. Μπουροπούλου Νικολία μαζί με τον Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Καρβουνιάρη Βασίλειο και την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κα. Διαμαντοπούλου Βασιλική. Μετά την απαραίτητη γνωριμία μεταξύ των παρευρισκόμενων, ακολούθησε ξενάγηση και παρουσίαση του ΣΔΕ Πύργου. Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των εμπλεκόμενων Ελλήνων και Ιταλών εκπαιδευτών απαντήθηκαν ερωτήσεις σχετικές με την δομή των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα και την αντίστοιχη δομή Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιταλία. Η όλη συζήτηση εστίασε κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων, στο ρόλο του εκπαιδευτή και του ενήλικα εκπαιδευόμενου, στις υποδομές των σχολείων κ.τ.λ. για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μετά το τέλος της προγραμματισμένης επίσκεψης των Ιταλών εκπαιδευτών στο ΣΔΕ Πύργου ακολούθησαν οι σχετικοί χαιρετισμοί στα Ελληνικά και στα Ιταλικά, καθώς και οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες.
Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου.