Άρχισαν οι Εγγραφές!!!

Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Πύργου

και στα τμήματα Αμαλιάδας και Ζαχάρως

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2020-2021. Στα Σ.Δ.Ε. μπορούν να εγγραφούν πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.

Το σχολείο βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το 1ο ΕΠΑΛ και το Δ.ΙΕΚ Πύργου, στο ισόγειο. Η είσοδος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά και η πρόσβαση είναι εύκολη για τα ΑμεΑ (ράμπα) .

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και τα ενδιαφέροντα τους.

·         Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω.

  • Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.
  • Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο Γυμνασίου.
  • Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
  • Εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο για τη δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

·         Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).

Οι εγγραφές  για το νέο σχολικό έτος 2020-2021 πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26210-20.350, Κιν.: 693.65.25.428 και 6945.11.89.73.  

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας διοργανώνει εκπαιδευτικές και κοινωνικές καινοτόμες δράσεις, που σχετίζονται με τη σύγχρονη ζωή, την τοπική κοινωνία και την αγορά.  Στη φωτογραφία: εκπαιδευόμενοι περιεργάζονται κομμάτια του ρομπότ που πρόκειται να συναρμολογήσουν κατά τη διάρκεια «Ρομποτικής Επιμόρφωσης». 

·         Για τον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) Πύργου,

·         Για την Αμαλιάδα: στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας στο Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, τηλ: 26220-28.692 και 6982.59.69.52.

·         Για τη Ζαχάρω: στο κτίριο του Γυμνασίου Ζαχάρως, τηλ. 697.48.15.735.

E-mailsdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοποςhttp://sde-pyrgou.ilei.sch.gr 

Κανάλι στο youtubehttps://bit.ly/2K8fOwL

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα, στεγάζεται στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ,  Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, τηλ: 6982.59.69.52.

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα, καθώς έρχεται ο δρόμος από Καρδαμά, βρίσκεται στο αριστερό μας χέρι. και στεγάζεται στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ,  Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, τηλ: 6982.59.69.52.

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω, στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως. , τηλ: 697.481.57.35.

 

"Επικοινωνώ άρα υπάρχω"-Παρεμβάσεις

Οι «Παρεμβάσεις» στο Σ.Δ.Ε. Πύργου

Αυτός ήταν ο τίτλος του βιωματικού εργαστηρίου με θέμα την επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις που πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηλείας «Παρεμβάσεις» στο Σ.Δ.Ε. Πύργου στις 14 και στις 21 Ιανουαρίου.

Η επικοινωνία ως μια διαδικασία επαφής, αλληλοκατανόησης και αλληλοεπηρεασμού είναι μια κατάσταση που βιώνουμε όλοι καθημερινά τόσο με τους ανθρώπους γύρω μας σε διάφορα πλαίσια και μέσα από τους διάφορους ρόλους μας όσο και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Κι ενώ χρειάζεται την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί, έχει όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματική.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, συμμετέχουν σε παιχνίδι επικοινωνίας που συντονίζει η κα. Γκομώλη από το κέντρο πρόληψης «Παρεμβάσεις».

 

Αυτές τις προϋποθέσεις διερεύνησαν οι εκπαιδευόμενοι, -ες του ΣΔΕ Πύργου στο συγκεκριμένο εργαστήριο έχοντας ως συντονίστρια την κ. Διονυσία Γκομώλη, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, που αφορούσαν τη λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία, οι συμμετέχοντες, -χουσες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με τα εμπόδια όσο και με τις δεξιότητες της αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Η κ. Γκομώλη, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου «Παρεμβάσεις», συντονίζει τον καταιγισμό ιδεών τον οποίο ενεργοποίησε με τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε κινητοποίησε προβληματισμούς σχετικά με τις δεξιότητες της ενεργητικής ακρόασης, της σαφήνειας των μηνυμάτων και των ορίων και βοήθησε στη συνειδητοποίηση του ρόλου των στερεότυπων και των προκαταλήψεων ως παραγόντων ανασταλτικών για την επικοινωνία. Αντίθετα ο σεβασμός, η αποδοχή και η υπομονή αναδείχθηκαν από τους/τις εκπαιδευόμενους,-νες του ΣΔΕ Πύργου ως βασικές προϋποθέσεις της αποτελεσματικής κοινωνίας.

Καταιγισμός ιδεών –bainstrom- των εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. Πύργου, σε θέματα αξιών και καταστάσεων σε μια κοινωνία.