Στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Category: τ.ε.ε. Αμαλιάδας
Published on Sunday, 29 December 2019
Written by Super User

..

22ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Category: τ.ε.ε. Αμαλιάδας
Published on Sunday, 29 December 2019
Written by Super User

Έντονο προβληματισμό και συγκίνηση βίωσαν οι εκπαιδεύτριες και οι εκπαιδευόμενοι/ες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα κατά την προβολή των τριών ντοκιμαντέρ, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 οι εκπαιδευόμενοι/ες παρακολούθησαν ένα δίωρο προβολών με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον στον φιλόξενο και ζεστό χώρο του CineCinema. Συνεκτικό στοιχείο και πυρήνας των τριών ντοκιμαντέρ ήταν τα παιδιά: η απόρριψή τους από τους γονείς, οι εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στο Κιργιστάν, η ιδιαίτερη προσέγγιση και το βιωματικό μοντέλο διδασκαλίας, καθώς επίσης η έμφαση στις αξίες και στα ιδανικά από τον δάσκαλο-«σπορέα της γνώσης» στο Μεξικό.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσία της Κιργίζιας σκηνοθέτιδας, AishaSultanbekova, η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ με την ταινία «AdAstra» και ενημέρωσε το κοινό ότι η συγκεκριμένη ταινία αφορούσε στο παρόν των μικρών Κιργιζίων του ορεινού χωριού και όχι σε αλλοτινές εποχές. Οι εκπαιδευόμενοι/ες υπέβαλλαν διάφορες ερωτήσεις στη σκηνοθέτιδα, η οποία απάντησε με μεγάλη προθυμία και ευγένεια. Μετά το πέρας των προβολών, οι συζητήσεις μεταξύ των εκπαιδευομένων ήταν έντονες και όλες κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι η θεματολογία του ντοκιμαντέρ «AdAstra» τους άγγιξε ιδιαιτέρως, καθώς λειτούργησε ως αφορμή, για να ανακαλέσουν αφηγήσεις γονέων και παππούδων τους σχετικά με τις αντίστοιχες δυσχέρειες που βίωναν στην καθημερινότητά τους.

Εκδήλωση Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης τοπικής κοινωνίας τμήματος Αμαλιάδας 2019

Category: τ.ε.ε. Αμαλιάδας
Published on Tuesday, 30 July 2019
Written by Super User

      Στον απολογισμό και στην καταγραφή των δράσεων και των προγραμμάτων της σχολικής χρονιάς που πέρασε, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019, εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευτές  του τμήματος εκτός έδρας Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου. Η εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας διεξήχθη σε ένα ζεστό περιβάλλον, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.  

Εκπαιδευόμενες, εκπαιδευόμενοι και φίλοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, παρακολουθούν την εκδήλωση στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον βουλευτή και πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη που επαίνεσε τόσο τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το έργο τους, όσο και τους εκπαιδευόμενος για την ενεργή συμμετοχή τους. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του Εσπερινού Σχολείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ καλωσόρισμα έκανε και ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα της αντιδημάρχου Ήλιδας κας Ρούλας Γκουβίτσα.

Ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, αναφέρεται στην αξία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και επιβραβεύει την προσπάθεια όσων φοιτούν σε αυτά. Δεξιά, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, κ. Ζωίτσα Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια, στη σκηνή του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου ανέβηκαν τρεις (3) σπουδάστριες από τη Γαλλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ και συνεργάζονται με το τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε., μέσω της κ. Νίκης Κλάδη. Ακολούθως, εκπαιδεύτριες κι εκπαιδευτές παρουσίασαν τη δουλειά τους στους αντίστοιχους Γραμματισμούς (μαθήματα σχολείου) καθώς και τις περιοχές που κυμάνθηκε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων. Πρώτη ξεκίνησε την παρουσίαση του Γραμματισμού Ελληνικής Γλώσσας η φιλόλογος Δρ. Γρηγορία Γκάτση, η ψυχή του σχολείου της Αμαλιάδας, που δέχθηκε το αθρόο και ζεστό χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

GALLOI

Γαλλίδες εκπαιδευόμενες (μέση), φιλοξενούμενες της κ. Νίκης Κλάδη (αριστερά), παρουσιάζουν τα πεδία συνεργασίας τους με τα ελληνικά σχολεία της περιοχής μας.

 

 

Ακολούθησε η παρουσίαση των Σχεδίων Δράσης (Projects) του σχολείου:

1.   Με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη-Ζούμε Εναλλακτικά» και σκοπό να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης ώστε να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν, να εκμεταλλευθούν τους διαθέσιμους πόρους τους και να αναλάβουν δράση σε τοπικό επίπεδο. Οι εκπαιδευόμενοι  παρουσίασαν την παραγωγή τους: σαπούνια, κεριά, γλάστρες από φυσικά υλικά, φύτευση λουλουδιών κλπ. Το Projectσυντόνισαν οι εκπαιδεύτριες: α) Βασιλοπούλου Γεωργία (Πληροφορικός), και  β) Νικολούτσου Πελαγία (Περιβαλλοντικός).

2.   Με θέμα «Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών» και σκοπό να έρθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι, βιωματικά με τις φυσικές επιστήμες και να κατανοήσουν κάποιες βασικές έννοιες. Στην τελική εκδήλωση έγινε παρουσίαση μέσω διαφανειών του Project και έγινε ζωντανή επίδειξη πειράματος που αφορούσε τις ιδιότητες των οξέων. Το Projectσυντόνισαν οι εκπαιδεύτριες: α) Τράπαλη Βασιλική (Επιστημονικός Γρ.) και β) Χριστοφή Νικολέττα (Αισθητική & Πολιτισμική).

3.   Με θέμα «Τοπικός Τουριστικός Οδηγός», και σκοπό τη γνωριμία τον τρόπο δημιουργίας ενός εντύπου. Οι εκπαιδευόμενοι παρήγαγαν ένα έντυπο φυλλάδιο, το οποίο διένειμαν στους καλεσμένους  στην τελική εκδήλωση, ενώ παρουσίασαν και το περιεχόμενό του. Το Projectσυντόνισαν οι εκπαιδεύτριες : α) Τασάκου Σταυρούλα (Αριθμητικός) και Τζάνου Χριστιάνα (Αγγλικός Γρ.).

4.   Με θέμα «Ήθη και Έθιμα του τόπου μας» και σκοπό να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας. Στην εκδήλωση του σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, καθώς και τις φάσεις υλοποίησης του Project. Το Projectσυντόνισαν οι εκπαιδευτές/-τριες : α) Κουτσαντώνης Παναγιώτης (παραιτήθηκε) και β) Παπαδοπούλου Ζωίτσα.

 

AITHOUSA PLAGIA

Άποψη της αίθουσας εκδηλώσεων του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, κατά την εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

Η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου μίλησε για τον τρόπο που βοήθησε τους εκπαιδευόμενους σε θέματα απασχόλησης, εργασίας και σταδιοδρομίας, ενώ η Ψυχολόγος κ. Ελένη Ροίδη μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενους καθώς και πώς αυτοί βοηθήθηκαν στο πλαίσιο της συμβουλευτικής της υποστήριξης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο με αντικείμενο τον 2ο χρόνο λειτουργίας του σχολείου και με τον απολογισμό από τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Πύργου κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο. Στο τέλος της εκδήλωσης μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε εκπαιδεύτριες κι εκπαιδευτές του σχολείου: ένα λουλούδι – ένα τριαντάφυλλο, ένδειξη αγάπης από τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους του σχολείου.

ANAMNHSTIKH%203Αναμνηστική φωτογραφία, από την εκδήλωση του τμήματος Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στάθη Πουλιάση και το ilia.news  για την παραχώρηση αρκετών φωτογραφιών της εκδήλωσης.