Παραγωγή και Ποιότητα Λαδιού

   από το "Λιοστάσι στο Λιοτρίβι" του Σ.Δ.Ε. Πύργου

Την Παρασκευή 12/4/2019 έγινε μια ακόμη δράση-διάλεξη στο Σ.Δ.Ε Πύργου με θέμα την παραγωγή και τη ποιότητα του λαδιού ,στα πλαίσια του project«Από το λιοστάσι στο λιοτρίβι» που γίνεται στο σχολείο μας.

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής χημείας του ΤΕΙ Καλαμάτας Κος Σπηλιόπουλος Ιωακείμ.

Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, παρακολουθούν την εισήγηση του κ. Σπηλιόπουλου

Αρχικά ο Κος Σπηλιόπουλος μας παρουσίασε στατιστικούς πίνακες , σχετικά με την παραγωγή, κατανάλωση και εξαγωγή του λαδιού. Τόνισε ότι η παραγωγή λαδιού αποτελεί ακρογωνιαίο παράγοντα της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας .Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και την διατροφική αξία της κατανάλωσης λαδιού και την αναγκαιότητα να αποτελεί το λάδι μέρος της καθημερινής διατροφής μας.

Τέλος αφού περιέγραψε με κατατοπιστικές διαφάνειες το τι είναι και τι ονομάζουμε οξύτητα λαδιού, μας έκανε πειραματική ανίχνευση της οξύτητας, σε διάφορα δείγματα λαδιού που έφεραν οι εκπαιδευόμενοι από την φετινή τους παραγωγή.

 

 

Η όλη παρουσίαση αποτελούσε μέρος της πρώτης διδακτορικής διατριβής σχετικά με την σύσταση και την ποιότητα λαδιού που γίνεται στην Ελλάδα. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου τον ευχαρίστησαν θερμά!

 

Hits: 540