Συμβουλευτική Γυναικών

στο τμήμα Αμαλιάδας

Ενημερωτική ομιλία  πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου, Γιαννόπουλος Θεόδωρος κοινωνιολόγος , Γεωργακόπουλος Παναγιώτης ψυχολόγος και Τουμπέκης Χρήστος κοινωνικός λειτουργός  στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας μετά από αίτημα Εκπαιδευτών και Εκπαιδευομένων. Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Τρίτη 4 Νοεμβρίου και οι Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου παρακολούθησαν την ομιλία με ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον υποβάλλοντας τα ερωτήματά τους και εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο θέμα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, ψυχολόγος μιλά σε εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα

Η ομιλία των εκπροσώπων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πύργου είχε   σκοπό την ενημέρωση και τη διάδοση πληροφοριών σε θέματα σχετικά με τη βία κατά των γυναικών. Ο όρος «βία κατά των γυναικών» περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή . Ο όρος Βία περιλαμβάνει:

·         Τη βία μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή βία).

·         Τη βία γενικά μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Πύργου απευθύνεται σε γυναίκες :

  • που υφίστανται σωµατική κακοποίηση. 
  • που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηµατική ή λεκτική βία
  • που υφίστανται οικονοµική βία
  • που έχουν υποστεί βιασµό ή απόπειρα βιασµού
  • που έχουν υπάρξει θύµατα πορνείας ή trafficking
  • που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια

 

 Εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. στην Αμαλιάδα παρακολουθούν εκδήλωση με θέματα που αφορούν στην ενδο-οικογενειακή ζωή και βία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου  Πύργου βρίσκεται στην οδό  Γυμνασιάρχου Δούκα και Ξάνθου τηλ επικοινωνίας 26210 20532, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08.00-16.00

Οι υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

 

Hits: 478