Το Σ.Δ.Ε. Πύργου στο Επιμελητήριο Ηλείας

Την Τρίτη 14/02/2017 στις 17:30 οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Πύργου επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Ηλείας. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος και οι συνεργάτες του κ.κ. Μπαλάσκας και Βαρελάς καλωσόρισαν και υποδέχτηκαν την ομάδα του ΣΔΕ Πύργου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας όπου ακολούθησε παρουσίαση του σκοπού, των στόχων, της λειτουργίας και των δράσεων του Επιμελητηρίου.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος μίλησε για την ιστορία του Επιμελητηρίου Ηλείας και για την ίδρυσή του το 1928,  εξήγησε τι είναι το Επιμελητήριο και ποιος ο σκοπός του, καθώς και ποια είναι η δομή του και τα μέλη του. Ανάφερε ότι ο νομός Ηλείας ότι είναι ο 3ος νομός στην Ελλάδα σε εξαγωγές στον πρωτογενή τομέα και μίλησε για την αγορά και για το πώς επηρεάστηκε από την κρίση.

Εκπαιδευόμενοι και Εκπαιδευτές περιτριγυρίζουν τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κο. Νίκο Παναγιωτακόπουλο. Οι ερωτήσεις τους ήταν ασταμάτητες, όμως ο κ. Παναγιωτακόπουλος δεν απέφυγε καμιά!

       Στην συνέχεια έδωσε το λόγο στους συνεργάτες του κ. Βασίλειο Μπαλάσκα και κ. Δημήτριο Βαρελά οι οποίοι αρχικά μίλησαν για την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και τις παροχές της, εξηγώντας πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια μίλησαν για τις επιχειρήσεις και αναφέρθηκαν σε επιτεύγματα τόσο στη τοπική κοινωνία όσο και στο εξωτερικό επιτυχημένων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, αλλά και σε άλλους τομείς. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις δράσεις του Επιμελητηρίου, σε επιδοτούμενα προγράμματα για τη δημιουργία νέας επιχείρησης ή την επέκταση μίας υπάρχουσας, καθώς και σε επιδοτούμενα σεμινάρια τόσο για ανέργους όσο και για επαγγελματίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων από τους εκπαιδευόμενους καθώς τα ανωτέρω θέματα τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Οι ομιλητές με χαρά τους απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους παρευρισκόμενους με στοιχεία επικοινωνίας τους ενώ τόνισαν ότι θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων στα γραφεία του Επιμελητηρίου για ότι χρειαστούν.

Εκπαιδευόμενοι και Εκπαιδευτές ευχαρίστησαν τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση και τις χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα που προβληματίζουν κατά καιρούς τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου και αποχώρησαν με πολύ καλές εντυπώσεις και έχοντας αποκομίσει σημαντικά στοιχεία για την τοπική αγορά εργασίας και τη χρησιμότητα του Επιμελητηρίου.

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου παρέχει τη δυνατότητα σε Ενηλίκους, να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο (2) χρόνια. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου. Τηλ./FAX: 26210-20.350, 693.65.25.428. E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα: sde-pyrgou.ilei.sch.gr

 

 

Hits: 308