Γιορτή 25ης Μαρτίου στο Σ.Δ.Ε. Πύργου

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην κατάμεστη από εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές και καλεσμένους αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πύργου, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στο διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επανάστασης του 1821, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με τους εκπαιδευομένους του ΣΔΕ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας , θεολόγος π. Θεόδωρος Χαμάλης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτριος Αγγελόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο φιλόλογος του σχολείου Παναγιώτης Κουτσαντώνης εκφώνησε το Πανηγυρικό της ημέρας .

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σύντομες βιογραφίες των αγωνιστών της επανάστασης που παρουσίασαν με ξεχωριστό τρόπο οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου. Τέλος προβλήθηκε βίντεο σχετικό με την Εθνική Επέτειο με τίτλο: «Επανάσταση 1821-ιστορικές διαδρομές» και ακολούθησε συζήτηση. Ο λαογραφικός μουσικοχορευτικός όμιλος Πύργου «Οι Μωραΐτες» πλαισίωσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε απ? όλους τους συμμετέχοντες.

Hits: 172