Ημέρες Υποδοχής στην Αμαλιάδα

Η ημέρα του αγιασμού δεν είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο, αλλά η ημέρα έναρξης των μαθημάτων. Προηγούνται κάποιες μέρες Υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων. Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σ.Δ.Ε., διεξάγονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Αρχικά ήρθαν μόνο οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ κύκλου, με τους οποίους έγινε η επανασύνδεση με το σχολείο, και η σχεδίαση του τρόπου υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων. 

Εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων συμμετέχουν σε ομαδική δραστηριότητα γνωριμίας και συνεργασίας. Γράφουν, ζωγραφίζουν, κόβουν φωτογραφίες και τις κολλάνε πάνω στο χαρτόνι.

Την πρώτη ημέρα υποδοχής, οι «μαθητές» του Β’ κύκλου υποδέχθηκαν στην είσοδο του σχολείου τους «μαθητές» του Α’ κύκλου, με ένα λουλούδι κι ένα γλύκισμα για τον καθένα. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία αλληλογνωριμίας. Κατόπιν τους  ξενάγησαν τους νέους στους χώρους του σχολείου. Στη συνέχεια, στο προαύλιο του σχολείου όλοι οι εκπαιδευόμενοι μαζί, έπαιξαν παιχνίδια που βοηθούσαν τη γνωριμία ανά δύο, ανά τρεις, και ανά πέντε άτομα, στο πλαίσιο της ολομέλειας.

 

Τη δεύτερη ημέρα υποδοχής, έγινε μια ομαδική δραστηριότητα γνωριμίας και συνεργασίας. Οι εκπαιδευόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας των 6-7 ατόμων. Εκεί συζήτησαν με θέμα «Τι σκέφτεστε για το Σχολείο - Τι περιμένετε από το σχολείο - Τι φοβάστε, τι σας ανησυχεί σε σχέση με το σχολείο;». Αφού έδωσαν όνομα στις ομάδες τους και όρισαν αρχηγό, πήραν ένα μεγάλο χαρτόνι, και άρχισαν να γράφουν, να ζωγραφίζουν, και να κολλάνε φωτογραφίες πάνω στο χαρτόνι. Στο τέλος, κάθε ομάδα παρουσίασε το έργο της και χειροκροτήθηκε από την ολομέλεια.

Την τρίτη ημέρα υποδοχής έγινε παρουσίαση του σχολείου και του τρόπου λειτουργίας του. Κατόπιν παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες που έγιναν μέσα και έξω από το σχολείο, τη σχολική χρονιά που πέρασε. Οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ κύκλου, μαζί με τους εκπαιδευτές τους, παρουσίασαν  τα Σχέδια Δράσης -Projectsπου υλοποίησαν το 2018-19, δείχνοντας τις μακέτες, τα αγαλματίδια, διάφορες κατασκευές τους και σχετικά video.

 

Hits: 300