Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Σ.Δ.Ε. Πύργου

 Την περασμένη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, κλιμάκιο συμβούλων από το ΙΝ.Ε. της ΓΣΕΕ. Το κλιμάκιο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αποτελούσαν οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας κυρίες Κυριακή Χρονοπούλου και Άννα Γαλιανίδη και σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να αναζητήσουν τρόπους ώστε να φανούν χρήσιμες στις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Αρχικά, η κ. Γαλιανίδη αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο Εργασίας και μάλιστα δωρεάν, καθώς και πως αυτές μπορούν να φανούν χρήσιμες στον κάθε πολίτη. Συμπλήρωση Βιογραφικού σημειώματος, λήψη επαγγελματικής απόφασης, επαγγελματικός προσανατολισμός, επανασχεδιασμός επαγγελματική πορείας, Τεχνικές εξεύρεσης εργασίας, προώθηση εργασιακών και ασφαλιστικών αιτημάτων κλπ. είναι μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχει το τμήμα Πατρών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Η κ. Γαλιανίδη αναφέρθηκε στην πολυετή εμπειρία της από τη συνεργασία της με το Σ.Δ.Ε. του Κορυδαλλού, καθώς και στην τριετή διδακτική εμπειρία της σε σχολείο του νομού μας.

 

Ακολούθως η κ. Χρονοπούλου, αφού αναφέρθηκε στην αξία της μόρφωσης και της Δια Βίου Μάθησης, συνεχάρη τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους του Σ.Δ.Ε. Πύργου για τη συμμετοχή τους στο σχολείο. Παρουσίασε και συζήτησε με τους εκπαιδευόμενους θέματα όπως: Προκήρυξη ΑΣΕΠ, Συμπλήρωση Αίτησης, σύνταξη ΣΟΧ κτλ., ενώ οι εκπαιδευόμενοι ρώτησαν για πρόσφατες και μελλοντικές προκηρύξεις. Μίλησε για την υπηρεσία αιτημάτων-ερωτημάτων που αφορά σε θέματα εργασίας, ανεργίας, απασχόλησης και ασφάλειας, δικαιώματα και υποχρεώσεις, ένσημα και κατηγορίες ενσήμων κτλ.

Το ενδιαφέρον των ενήλικων «μαθητών» του Σ.Δ.Ε. ήταν έντονο για τα θέματα που παρουσιάστηκαν, ενώ οι σύμβουλοι του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας δεύτερης πιο εξειδικευμένης συνάντησης, μέσα στο Μάρτιο

 

 

 

 

Hits: 469