Μαθητές κι Εκπαιδευτικοί από MFR Force Bergerac

στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

Την Τρίτη 7 Μάιου 2019 επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, μια ομάδα είκοσι περίπου μαθητών και εκπαιδευομένων από τη Γαλλία. Οι γάλλοι μαθητές του MFR ForceBergerac, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και στελέχη της γαλλικής εκπαίδευσης, κατέφθασαν στις 6:00 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Σ.Δ.Ε Πύργου. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί από τους γάλλους προ καιρού και ήταν στο πλαίσιο 15ήμερης παραμονής τους και ξενάγησης σε χώρους εκπαίδευσης, αγροτικής παραγωγής και σε σημεία πώλησης.

 

 

Επικεφαλής της γαλλικής αποστολής ήταν η κ. Nathalie P., σύμβουλος σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων και συνοδευόταν από τον κ. Eric G., προϊστάμενο της αποστολής Europe Internationale, καθώς και από πέντε (5) εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. Πύργου υποδέχθηκαν τους γάλλους φιλοξενούμενούς τους, τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου, παρουσίασαν τα έργα των ελλήνων εκπαιδευομένων καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Σε πρώτη φάση, οι φιλοξενούμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Β’ κύκλου όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διεργασίας, τις άλλες δραστηριότητες των εκπαιδευομένων, τα Σχέδια Δράσης (Projects), ενώ απηύθυναν διάφορες ερωτήσεις.

 

Ακολούθως, συγκεντρώθηκαν όλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου. Εκεί, οι εκπαιδεύτριες κκ. Γεωργία Βασιλοπούλου (τμήματος Αμαλιάδας) και Ολυμπία Ράλλη, παρουσίασαν ένα σύντομο οδοιπορικό από την επταήμερη παραμονή τους στη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις του οικείου σχολείου των γάλλων επισκεπτών MFR ForceBergerac.

Αναφέρθηκαν στην υποδοχή των γάλλων, στην καθημερινή ρουτίνα τους στο σχολείο, τις εγκαταστάσεις του σχολείου και τη λειτουργία του, τις επισκέψεις τους στην αγορά και στην πόλη, στα αγροκτήματα που επισκέφθηκαν και στις καλλιέργειες της περιοχής, στα προϊόντα της περιοχής και στην τρούφα -κάτι σαν μανιτάρι, που παράγει το πανάκριβο ποτό, καθώς και στον τρόπο εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων.

 

Άγαλμα του Συρανό ντε Μπερζεράκ (Cyrano de Bergerac) στην ομώνυμη πόλη, την οποία επισκέφθηκαν οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου ευχαρίστησαν τον κ. LoicleGlanec, καθώς και τα στελέχη του γαλλικού σχολείου για τη φιλοξενία. Στο τέλος της παρουσίασης, η γαλλίδα σύμβουλος κ. NathalieP., επεφύλασσε μια έκπληξη για τις ελληνίδες εκπαιδεύτριες: είχε φέρει ένα φυτό γαλλικής τρούφας, ηλικίας τεσσάρων ετών!

 

 

Ακολούθησαν οι συστάσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων και η κατανομή των γάλλων φιλοξενούμενων στα τέσσερα Σχέδια Δράσης (Projects) που υλοποιούνται στο Σ.Δ.Ε. Πύργου. Πέντε έως επτά γάλλοι μαθητές μαζί με έναν ή δύο καθηγητές τους πήγαν σε κάθε Project. Στο Project«Παραδοσιακοί Χοροί» που συντονίζουν οι εκπαιδεύτριες του Σ.Δ.Ε. Πύργου κκ. Παρασκευή Παρασκευοπούλου και Λαμπρινή Παντή, οι γάλλοι επισκέπτες παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν σε ελληνικούς χορούς, ενώ παρουσίασαν στου έλληνες εκπαιδευόμενους σύγχρονους γαλλικούς χορούς.

Hits: 532