στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ

Αυτό ένιωσαν ως χρέος τους οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του Α΄ κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου ύστερα από την επίσκεψή τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου την Τρίτη 19 Μαρτίου.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης, κ. Νίκη Κατσιάπη παρουσίασε, με μεγάλη γλαφυρότητα και ζωντάνια, την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τη μεγάλη προσφορά του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου – Χριστιά, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ηλειακής Βιβλιοθήκης, την οποία συντηρούσε με δικά του έξοδα για πάνω από 25 χρόνια μέχρι που φρόντισε να γίνει κρατική παραχωρώντας το πατρικό του για να χτιστεί το σημερινό κτίριο της Βιβλιοθήκης. Την προσφορά στη Βιβλιοθήκη συνέχισε και η οικογένειά του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου – Χριστιά και συγκεκριμένα ο εγγονός του, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, ο οποίος της δώρισε σπάνια και πολύτιμα βιβλία. Επίσης η κ. Κατσιάπη ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη στους πολίτες και για τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις της, για τις οποίες έχει επανειλημμένα βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας κι άλλους αρμόδιους φορείς. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες ξεναγήθηκαν στο κτίριο κι επισκέφθηκαν την Αίθουσα Τάκη Δόξα και την Αίθουσα Στέφανου Στεφανόπουλου, μεγάλων επίσης δωρητών της Βιβλιοθήκης. Τέλος, μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ανακάλυψαν, κάποιοι μάλιστα με έκπληξη, ότι η Βιβλιοθήκη, εκτός από λογοτεχνικά κι επιστημονικά, έχει και βιβλία ευκολοδιάβαστα που καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα: από βιβλία συνταγών κι εκπαίδευσης σκύλων μέχρι σχολικά βοηθήματα, βιβλία για καλλιέργειες και κόμικ.

 

 

Έτσι, στο τέλος μαζί με τις ευχαριστίες τους στη Διεύθυνση και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, και ιδιαίτερα στην κ. Κατσιάπη, για τη ζεστή φιλοξενία πολλοί εκπαιδευόμενοι δεσμεύτηκαν να την επισκεφτούν και πάλι, για να δανειστούν βιβλία αυτή τη φορά.

Hits: 467