Θεία Οικοδομή

Οι εκπαιδευόμενοι/ες του Τμήματος Σ.Δ.Ε.

στην Αμαλιάδα συζητούν με τον κ. Γκρίλλα

Διπλή ευκαιρία είχαν οι εκπαιδεύτριες και οι εκπαιδευόμενοι/ες του τμήματος Σ.Δ.Ε. Αμαλιάδας να παρακολουθήσουν και να συνομιλήσουν με τον κ. Β. Γκρίλλα, Θεολόγο – Δογματολόγο, καθώς τη Δευτέρα 21/1/2019 επισκέφθηκαν τη «Θεία Οικοδομή» στην Αμαλιάδα και παρακολούθησαν τη διάλεξή του, ενώ την Τετάρτη 23/1/2019 ο κ. Γκρίλλας ανταπέδωσε την επίσκεψη, προσερχόμενος στο Σ.Δ.Ε., συζητώντας με τους/τις εκπαιδευόμενους/ες και επιλύοντας τις απορίες τους με εύληπτο τρόπο.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας παρακολουθούν τον κ. Β. Γκρίλλα, στη Θεία Οικοδομή στην Αμαλιάδα

 

Στην πρώτη συνάντηση, ο κύριος άξονας της διάλεξης περιεστράφη γύρω από την Κυριακή Προσευχή και ειδικότερα το εδάφιο «Ελθέτω η Βασιλεία σου…». Ο ομιλητής έκανε αναδρομή στην προσέγγιση του θέματος τόσο από την Π.Δ. όσο και από την Κ.Δ. και τόνισε ότι η Βασιλεία του Θεού ενυπάρχει στο πρόσωπο του Χριστού, ενώ επεσήμανε ότι αποτελεί τραγικό λάθος η πεποίθηση ότι η Βασιλεία του Θεού αφορά στα μετά θάνατον, αντιθέτως αφορά στον άνθρωπο από την ώρα της σύλληψής του και εις το διηνεκές. Επιπλέον, ο κ. Γκρίλλας εξήρε τον ρόλο της προαίρεσης του ανθρώπου και κατέστησε σαφές ότι η Βασιλεία του Θεού δεν συνιστά εξωτερική τακτοποίηση του κόσμου αλλά ενοίκηση του Αγίου Πνεύματος στις καρδιές των ανθρώπων, όπου θα πρέπει να φωλιάζουν αρετές, όπως είναι η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η αγάπη, η σοφία και η απλότητα σε πείσμα της έπαρσης, του ναρκισσισμού και της πνευματικής συσκότισης.

Ο κ. Β. Γκρίλλα, Θεολόγος – Δογματολόγος, απευθυνόμενος σε «ενήλικους μαθητές» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα.

 

Στη δεύτερη συνάντηση, ο κ. Γκρίλλας συνομίλησε με τους/τις εκπαιδευόμενους/ες και απάντησε με μεγάλη προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες τους απλά και κατανοητά. Στο τέλος, τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και οι εκπαιδευόμενοι/ες ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Γκρίλλα για την παρουσία του στον χώρο του Σ.Δ.Ε. και εξέφρασαν την επιθυμία να υπάρξει νέα συνάντηση στο μέλλον.

Hits: 443