Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα

στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας  για Παιδιά και νέους

 

            Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου- Τμήματος Αμαλιάδος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και νέους στην Αμαλιάδα. Οι εκπαιδευόμενοι επισκέφτηκαν τη Παρασκευή 7/12/2018 το CineCinemaστην Αμαλιάδα συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές: Αυγεροπούλου Κ. του Κοινωνικού Γραμματισμού, Βασιλοπούλου Γ. του Πληροροφορικού Γραμματισμού, Νικολούτσου Π. του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού, Κόφα Γ. του Αριθμητικού Γραμματισμού, Τζάννου Χ. του Αγγλικού Γραμματισμού καθώς και από τη Σύμβουλο Ψυχολόγο Ροίδη Ελένη. Στο CineCinemaτους υποδέχθηκε η κα Λίνα Γιαννόπουλου υπεύθυνη στη διοικητική υποστήριξη και στη Γραμματεία Κριτικών Επιτροπών του Φεστιβάλ, η οποία τους ενημέρωσε για τη διεξαγωγή  και τη σημασία του Διεθνούς Φεστιβάλ εδώ και 21 χρόνια στην Ηλεία καθώς και για την ευκαιρία που τους δίδεται να παρακολουθήσουν μοναδικές ταινίες από όλο το κόσμο σε πρώτη προβολή.

Η υπεύθυνη του τμήματος Αμαλιάδας, φιλόλογος κ. Γρηγορία Γκάτση (στο κέντρο), δίπλα στην πληροφορικό κ. Γεωργία Βασιλοπούλου, ανάμεσα σε εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

           

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 3 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Ισπανικής, Περουβιανής και Ινδονησιακής προέλευσης. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από τη μεγάλη οθόνη όπως: το ποτάμι των Κουκάμα στο Περού, να προβληματιστούν για την εκπαίδευση μελωδικών πουλιών στα βάθη της ζούγκλας της Ινδονησίας και να αναστοχαστούν για τις αξίες της ζωής μέσα από την ομάδα ρυθμικής της Ισπανίας που ταξίδευε στην Ινδία.

            Με την επιστροφή τους στο σχολείο οι εκπαιδευόμενοι συζήτησαν με τους εκπαιδευτές τους για τα  ντοκιμαντέρ που παρακολούθησαν εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και έγραψαν τις εντυπώσεις τους.

Hits: 517