Βιβλιοθήκη & Πολυχώρος

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

 στη Βιβλιοθήκη - για την «Αρχαία Ήλιδα» και

στον Πολυχώρο Ήλιδας - «Για τον άνθρωπο» 

 

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 εγκαινίασε το Τμήμα Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου την πρώτη δράση του με την επίσκεψη στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι μαζί με την υπεύθυνη του Τμήματος, Δρ. Γρηγορία Γκάτση, τις εκπαιδεύτριες, κ. Γ. Βασιλοπούλου, Στ. Τασάκου, Χρ. Τζάνου, Ν. Χριστοφή, τον εκπαιδευτή, κ. Γ. Κόφα και τις συμβούλους, κ. Β. Γιαννακοπούλου και Ε. Ροΐδη, αρχικά, κατατοπίστηκαν για την ιστορία και τις ποικίλες δράσεις της Βιβλιοθήκης από την κ. Π. Γεωργιοπούλου και στη συνέχεια, απόλαυσαν ένα ταξίδι στην ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας με «ξεναγό» την κ. Ά. Μοσχόβου.

Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας, απολαμβάνοντας ένα … ταξίδι στην ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας  

            Η παρουσίαση κάλυπτε τη διαδρομή της Αρχαίας Ήλιδας από τα Μυκηναϊκά έως τα Ρωμαϊκά χρόνια, με βασικούς άξονες τους μυθικούς και ιστορικούς βασιλείς της, τους πρώτους κατοίκους, τη θρησκεία, την πολιτειακή και κοινωνική οργάνωση και, φυσικά, τον ρόλο της στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο τέλος, οι εκπαιδευόμενες/οι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Μοσχόβου και να συσχετίσουν το παρελθόν με το παρόν.

 

            Η δεύτερη δράση του Σ.Δ.Ε. Αμαλιάδας δεν άργησε να έλθει... Έτσι, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους βίωσαν μία εμπειρία διαφορετική από τις άλλες στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ήλιδας, όπου φιλοξενούνταν η έκθεση ζωγραφικής «Για τον άνθρωπο» και είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν από τις ίδιες τις καλλιτέχνιδες, τις κ. Ρ. Μουζάκη και Γ. Φραγκοπανάγου.

Αναμνηστική φωτογραφία από την περιήγηση στην έκθεση «Για τον άνθρωπο» στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ήλιδας

            Μία σειρά πινάκων που απεικόνιζαν, κυρίως, ανθρώπους κάθε ηλικίας και εθνικότητας κοσμούσε τον εκθεσιακό χώρο, προβάλλοντας τη διαφορετικότητα αλλά και τη σπουδαιότητα του κάθε ανθρώπινου όντος και προκαλώντας τους επισκέπτες να προβληματιστούν γύρω από πανανθρώπινα ζητήματα, όπως είναι τα δεινά του πολέμου, η προσφυγιά, η κακοποίηση των γυναικών, η οικολογική καταστροφή κ.ά.

Hits: 719