Στο θέατρο ερασιΤΕΧΝΕΣ

Την Παρασκευή 11/5/2018 πραγματοποιήθηκε μία ακόμη δράση του τμήματος Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους εκπαιδευτές τους παρακολούθησαν την επιτυχημένη παράσταση «Τρέμε – Τρέμε (Οι ηλίθιοι)» του Αμερικανού συγγραφέα NeilSimon από τη θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» στην κατάμεστη αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Θεάτρου. Ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών που το Σχολείο παρακολουθούσε παράσταση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το έργο, σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη, έθιγε σύγχρονα ζητήματα που αφορούσαν σε όλες τις ηλικίες και επικεντρωνόταν κατά κύριο λόγο στη διαφορετικότητα. Τόνιζε ότι οι άνθρωποι δεν αποκτούν κύρος και σπουδαιότητα μέσω της επιβολής, της περιφρόνησης, του εκφοβισμού και των κοινωνικών διακρίσεων, αλλά μέσω χαρακτηριστικών που τους προβάλλουν και τους φωτίζουν και τέτοιου είδους είναι η καλοσύνη, η ισχυρή βούληση, ο σεβασμός και η αγάπη.

Οι εκπαιδευόμενοι απόλαυσαν την εξαίσια παράσταση, ψυχαγωγήθηκαν, γέλασαν μέχρι δακρύων με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών και μ’ αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ξεχαστούν για λίγο από τα προβλήματά τους και να ‘φορτίσουν τις μπαταρίες τους’, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις δυσμένειες της καθημερινότητάς τους.

 

Hits: 693