Η Αμαλιάδα ...ζωγραφίζει!

 με τον Kristo Defrim Hasa

Οι εκπαιδευόμενοι παρουσιάζουν τα έργα τους!

         Η πρώτη δράση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην Αμαλιάδα λειτούργησε συνάμα ως μία αναπάντεχη έκπληξη και πρόκληση για τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους, καθώς κλήθηκαν να «ανακαλύψουν» και να φέρουν στην επιφάνεια το κρυμμένο ταλέντο και την καλλιτεχνική φλέβα που διαθέτουν.

          Την Τρίτη 21/11/2017, προσκεκλημένος του ΣΔΕ ήταν ο ζωγράφος, κ. KristoDefrimHasa, ο οποίος δημιούργησε ένα ευφρόσυνο κλίμα, παροτρύνοντας και καθοδηγώντας τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους να ζωγραφίσουν -με την ψυχή τους και όχι με το μυαλό- και σε λιγότερο από δύο ώρες αναδείχθηκαν σπάνια ταλέντα και μοναδικοί δημιουργοί.

          «Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να ζωγραφίζουμε», τόνισε ο κ. Hasaκαι αυτό που προέχει είναι «να ζωγραφίζουμε με την ψυχή μας και να βγάζουμε συναίσθημα». Και πράγματι, με την καθοδήγησή του όλες και όλοι οι εκπαιδευόμενοι δημιούργησαν εκπληκτικά έργα, με απαράμιλλη τεχνική και τέτοιο αισθητικό αποτέλεσμα, που επιτρέπει να μιλάμε για αληθινούς καλλιτέχνες με συναίσθημα, ψυχή και πάθος.

          Η μία δημιουργία υπήρξε ομορφότερη από την άλλη και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν αυτό το υπέροχο «ταξίδι», έπιασαν τα πινέλα τους με ιδιαίτερη μαεστρία και αγάπη και ένιωσαν και πάλι παιδιά. Δημιουργική πνοή διακατείχε τους πάντες και άνθρωποι που δεν είχαν ζωγραφίσει ποτέ, φιλοτέχνησαν αληθινά αριστουργήματα. Ήταν δε, τέτοια η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση των συμμετεχόντων που κάλεσαν τον κ. Hasa να επισκεφθεί εκ νέου το ΣΔΕ, για να βιώσουν υπέροχα συναισθήματα και να δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στοΤέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αμαλιάδας. Κινητό: 698.259.69.52, Τηλ. & FAX: 26210-20.350.

 Η Νικολέτα και η Φωτεινή φωτογραφίζονται με το έργο τους!

                  

 Ο Λάμπρος ζωγραφίζει με τη Μαρία, ενώ ο Νίκος παρακολουθεί!

  

Η ομάδα ζωγραφίζει, ενώ ο Kristo δίνει οδηγίες

  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 468