Επέτειος του Πολυτεχνείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το ΣΔΕ Πύργου γιορτάζει την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, γιορτάστηκε στο Σ.Δ.Ε Πύργου η 46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973,που αποτέλεσε τον καταλύτη της πτώση της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Καλεσμένος του σχολείου ήταν ο τέως βουλευτής κ. Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας, ένας εκ των πρωταγωνιστών του τότε φοιτητικού κινήματος.


 

Ο κ. Μάκης Μπαλαούρας, τ. βουλευτής  Ηλείας, μιλάει στο Σ.Δ.Ε. Πύργου για τα δύσκολα χρόνια πριν από το Πολυτεχνείο και τις εμπειρίες που έζησε την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Ο κ. Μπαλαούρας ξεκίνησε την διήγησή του αναλύοντας την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα το 1973 και εν συνεχεία εξιστόρησε τα γεγονότα της εξέγερσης καθώς επίσης και την εμπειρία του ως κρατούμενος της χούντας στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Τέλος έγιναν ερωτήσεις από τους εκπαιδευόμενους και έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας ότι όλοι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία, να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας. Το ΣΔΕ Πύργου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπαλαούρα.


Την εκδήλωση ακολούθησε ένα μικρό γλέντι που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου. Στα αριστερά ο LoicLeGlanec, εταίρος του Σ.Δ.Ε. Πύργου στην κινητικότητα Erasmus+/Εκπαίδευση Ενηλίκων

 

Την εκδήλωση ετοίμασε τίμησε με την παρουσία του ο γάλλος εκπαιδευτικός του MFRLaForce, κ. Loic LeGlanec, εταίρος του Σ.Δ.Ε. Πύργου στην κινητικότητα Erasmus+/ Εκπαίδευση Ενηλίκων, που πρόκειται να υλοποιήσει το Σ.Δ.Ε. Πύργου . Ακολούθησε ένα μικρό γλέντι το οποίο είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου με ορεκτικά, ψητά, σαλάτες, γλυκά κλπ. με σκοπό την αλληλογνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εκπαιδευομένων.

Στην Αμαλιάδα, στο τμήμα εκτός έδρας του Σ.Δ.Ε. Πύργου, γιορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου 1973. Στην εκδήλωσε που οργάνωσε και συντόνισε η φιλόλογος του σχολείου κ. Γρηγορία Γκάτση, διαβάστηκαν αποσπάσματα από την επικαιρότητα εκείνης της εποχής και οι εκπαιδευόμενοι τραγούδησαν σχετικά τραγούδια.

 


Από την εκδήλωση του τμήματος Αμαλιάδας, για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου

 

 


Από την εκδήλωση του τμήματος Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου, για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου