Αγιασμός σε Πύργο 19 Σεπτ. & Αμαλιάδα 20 Σεπτ, στις 6:30 το απόγευμα.

Αρχίζουν τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας Αμαλιάδας, Ζαχάρως και Ζακύνθου.. Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19, πρόκειται να τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στον Πύργο και την Πέμπτη 19 Σεπτ. στην Αμαλιάδα. Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου. Με έναν ακόμα εκπαιδευτικό θα είναι ενισχυμένο φέτος το σχολείο, το μαθηματικό κ. Ευστάθιο Λουμιώτη, ενώ το τμήμα της Ζαχάρως αρχίζει τη λειτουργία του υποστηριζόμενο από τον πληροφορικό κ. Σπυρίδωνα Πουλή. Και οι δύο εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν στη δύναμη του σχολείου, από την 1η Σεπτεμβρίου 

Από τον περσινό Αγιασμό στο τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας (ΥΠΠΕΘ) κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

    Η Διεύθυνση του σχολείου καλεί όλους τους εκπαιδευόμενους με τις οικογένειές τους, φίλους και παλαιότερους μαθητές, αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων στα Σ.Δ.Ε., διεξάγονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ομαλή σύνδεση των νέων με τους παλιούς αλλά και με το σχολείο. Για το Σ.Δ.Ε. Πύργου, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει α) ξενάγηση στους χώρους και προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου, β) παρουσίαση των σχεδίων δράσης -projects και γ) ομαδικές δραστηριότητες γνωριμίας και συνεργασίας: "κολλάζ απόψεων" .

 Το σχολείο ως προς τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης, ενώ ως προς την οικονομική διαχείριση, τις διαδικασίες και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές υπάγεται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο σχετίζεται άμεσα και στηρίζεται από το Δήμο Πύργου και τη Σχολική Επιτροπή, την τοπική κοινωνία, την αγορά και φορείς. Στο Σ.Δ.Ε. Πύργου υπάγεται και το τμήμα Ζακύνθου, την περασμένη χρονιά λειτούργησε για πρώτη φορά το τμήμα της Αμαλιάδας, ενώ από αυτή τη σχολική χρονιά, θα αρχίσει τη λειτουργία του και το τμήμα της Ζαχάρως. 

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με δύο κύκλους φοίτησης ξεκινά τη λειτουργία του το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στον Α' και στο Β' κύκλο θα φοιτήσουν πάνω από 50 εκπαιδευόμενοι συνολικά, ενώ οι εγγραφές στο σχολείο συνεχίζονται. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου.

Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) στον Πύργο. Τηλέφωνο & FAX: 26210-20.350, Τηλέφωνο έκτακτης επικοινωνίας: 693.65.25.428.

E-mailsdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr