Ο Υφυπουργός & ... άλλα

 Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στο τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης,  επισκέφτηκε το τμήμα του Σ.Δ.Ε. Πύργου που ιδρύθηκε και λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά στην Αμαλιάδα. Συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δημήτρη Αγγελόπουλο, καθώς και με τους εκπαιδευόμενους και διαπίστωσε την καλή λειτουργία της νέας δομής. Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσπάθεια για τη στήριξη και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών της μη τυπικής εκπαίδευσης. Κοινή ήταν η διαπίστωση όλων ότι η δημιουργία του ΣΔΕ στην Αμαλιάδα ήταν απόλυτα αναγκαία και εξαιρετικά χρήσιμη για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος για τη λειτουργία από το νέο σχολικό έτος και νέων τμημάτων του ΣΔΕ σε Ζαχάρω και Βάρδα.

Επιλογή Διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Άρχισε η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών για τα Σ.Δ.Ε. σε όλη την Ελλάδα.  Αρμόδιος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων διεξάγονται την περίοδο 24 Απριλίου έως και 16 Μαΐου. Ακολουθεί η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, η διαδικασία των ενστάσεων και η ανάρτηση των τελικών πινάκων επιλογής διευθυντών.

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς

Την Τετάρτη 2 Μαΐου γιόρτασαν στο ΣΔΕ Πύργου την Εργατική Πρωτομαγιά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την επίβλεψη της κ. Βασιλικής Διαμαντοπούλου. Παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία από τους αγώνες του εργατικού κινήματος στην Αμερική και στην Ευρώπη. Τα γεγονότα του Σικάγου το 1886 που έγιναν η αφορμή για να καθιερωθεί η 1η του Μάη ως παγκόσμια ημέρα των εργατών, ο Μάης του ’36 στη Θεσσαλονίκη - απεργία καπνεργατών- από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Γιάννης Ρίτσος  τον Επιτάφιο, και οι 200 εκτελεσμένοι στην Καισαριανή το Μάη του 1944, ήταν μερικά από τα γεγονότα στα οποία επικεντρώθηκε η εκδήλωση. Η εκδήλωση διανθίστηκε με ιστορικά βίντεο με αποσπάσματα από τους αγώνες των εργαζομένων, ιδίως από  τον προηγούμενο αιώνα. 

 Επίσκεψη στο τμήμα Ζακύνθου

Το τμήμα του σχολείου στη Ζάκυνθο επισκέφθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ο διευθυντής του ΣΔΕ Πύργου κ. Αγγελόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους για την κατάσταση λειτουργίας του σχολείου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο σχεδιασμός και η πορεία των «Σχεδίων Δράσης-Projects», δικαιώματα και υποχρεώσεις των εκπαιδευτών -όπως: Προγραμματισμός Ύλης, τήρηση Εκπαιδευτικού Φακέλου, Ενδιάμεση Αξιολόγηση-, η εκπαιδευτική και μαθησιακή πορεία των εκπαιδευομένων ήταν κάποια από τα θέματα που εξετάστηκαν από κοινού.