Στο Χημείο

Η Ηλεία είναι τόπος με μεγαλειώδες παρελθόν και μεγάλες δυνατότητες. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου την περασμένη Τρίτη 23 Ιανουαρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου και σε Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο.

Εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου συνομιλούν με το Χημικό-Οινολόγο κ.Γ. Σκουτέρη

 Από το παρελθόν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου μεταφέρθηκαν στο παρόν με την επίσκεψή τους στο Οινολογικό Εργαστήριο - Χημείο Γ. Σκουτέρη. Εκεί ο κ. Σκουτέρης εξήγησε πώς γίνονται οι αναλύσεις στο κρασί, το λάδι, το νερό, το έδαφος και τη χρησιμότητα κάθε τέτοιας ανάλυσης. Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις των μαθητών τόνισε την άριστη ποιότητα του νερού από τον Ερύμανθο και τις μεγάλες προοπτικές για την οικονομία της Ηλείας που προσφέρει το ελαιόλαδο, φτάνει οι ίδιοι οι Ηλείοι να το συνειδητοποιήσουν και να το φροντίσουν σωστά.

Οι επισκέψεις αυτές πρόσφεραν στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου γνώσεις αλλά και γόνιμους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του τόπου καθώς και για την ευθύνη και τη συμβολή του καθενός σ’ αυτό.

 

Τι έγραψε ο τοπικός τύπος;