Ο Βασίλης Αγγελάκος στο Σ.Δ.Ε. Πύργου

Ποια είναι τα μυστικά μιας καλής φωτογραφίας; Ποια είναι η καλύτερη γωνία λήψης για να βγάλουμε μια φωτογραφία; Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να τραβήξουμε μια φωτογραφία; Αυτά και πολλά άλλα είναι μερικά ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο όσους θέλουν να αποθανατίζουν τις προσωπικές τους στιγμές μέσα από μια καλή φωτογραφία, αλλά και τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου στα πλαίσια του μαθήματος project με θέμα «Γωνιές τις Ηλείας». Για την αποσαφήνιση αυτών των ερωτημάτων το ΣΔΕ Πύργου προσκάλεσε το φωτογράφο κ. Βασίλη Αγγελάκο.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου ο κ. Αγγελάκος παρευρέθη στον χώρο του ΣΔΕ Πύργου προκειμένου να πραγματοποιήσει μια διάλεξη με θέμα τη φωτογραφία καθώς και να απαντήσει στα ποικίλα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης-Project.

Ο κ. Αγγελάκος αφού εξήγησε τις βασικές αρχές λειτουργίας των παλαιών κλασικών φωτογραφικών μηχανών και την αποτύπωση της εικόνας σε φωτογραφικό φιλμ, έκανε μια εισαγωγή στις διαφορές μεταξύ των κλασικών μηχανών και των σύγχρονων ψηφιακών μηχανών. Εξήγησε την λειτουργία των φακών και επέστησε την προσοχή για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σε μια φωτογραφική μηχανή ανάλογα με τον χώρο που τραβάμε μια φωτογραφία. 

Ο Βασίλης Αγγελάκος παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά και της δυνατότητες μιας φωτογραφικής μηχανής, σε εκπαιδευόμενους του Σ.Δ.Ε Πύργου

 Επισήμανε ότι για να έχουμε μια καλή φωτογραφία πρέπει να προσέχουμε το φωτισμό (φυσικό ή τεχνητό), τη θέση και τη γωνία λήψης της φωτογραφίας, τόσο σε σχέση με το τι θέλουμε να φωτογραφήσουμε όσο και με τη θέση της φωτεινής πηγής, καθώς και το ζουμ.

Στη συνέχεια παρουσίασε φωτογραφικό υλικό για την καλύτερη κατανόηση κάποιων λεπτών σημείων ενώ σχολίασε και τις φωτογραφίες που του παρουσίασαν οι εκπαιδευόμενοι τις οποίες είχαν οι ίδιοι τραβήξει από την περιοχή μας, για τις ανάγκες του Project.

Με τις εύστοχες παρατηρήσεις του Βασίλη Αγγελάκου οι εκπαιδευόμενοι παρατήρησαν πιθανά λάθη που μπορούν να γίνουν κατά την φωτογράφιση και κατανόησαν ποιες τεχνικές πρέπει να εφαρμόσουν προκειμένου να αποδώσουν κατά το μέγιστο στις απαιτήσεις του Project.

Κλείνοντας, ο κ. Αγγελάκος τόνισε ότι είναι στην διάθεσή μας για ό,τι τον χρειαστούν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. και για περαιτέρω συμβουλές κατά την υλοποίηση του Project.   

Το ΣΔΕ Πύργου είναι ένα σχολείο ανοικτό στην τοπική αγορά, και τις επιχειρήσεις και καλεί όσους φορείς και επαγγελματίες το επιθυμούν, να έρθουν σε επικοινωνία με τα στελέχη του σχολείου για μια εκπαιδευτική συνεργασία.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο για Ενηλίκους, με δωρεάν φοίτηση. Παρέχει στους ενηλίκους τη δυνατότητα να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου μόνο σε δύο (2) χρόνια. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου. Τηλ./FAX: 26210-20.350, 693.65.25.428. E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα: sde-pyrgou.ilei.sch.gr


Hits: 325