Ασφαλές Διαδίκτυο

Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου και ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, συμμετείχαν εκπαιδευόμενες, εκπαιδευόμενοι και  εκπαιδευτές από  το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου. Η εκδήλωση αφορούσε την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου μετά τις 7.00 μμ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Εκπαιδεύτριες, εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, παρακολουθούν την ημερίδα του Δήμου Πύργου και το Στρατηγό Μανώλη Σφακιανάκη σε θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

 Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πύργου, αναφερόμενος στο σημαντικό έργο του Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη στην περιοχή του ασφαλούς διαδικτύου, καθώς και στην προοπτική πιο γρήγορου διαδικτύου μέσα από έργα μικρής όχλησης για την πόλη του Πύργου, αλλά και ελεύθερου διαδικτύου μέσω Wi-Fi για τους δημότες του Πύργου.  

Στη συνέχεια παίρνοντας  το λόγο ο κ. Μιχ. Δικαιάκος, προϊστάμενος τεχνικού τμήματος διαδικτύου της Cosmote, είπε ότι στηρίζουν την οικογένεια και τα παιδιά σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου, μίλησε για τους νέους δρόμους γνώσεις και δημιουργίας που ανοίγει η πρόοδος της τεχνολογίας, αναφέρθηκε στην επέκταση σε  δίκτυα νέας τεχνολογίας που θα απογειώσουν τις ταχύτητες μετάδοσης της πληροφορίας και ευχήθηκε την επιτυχία της ημερίδας.


Ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, μιλά για θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

 Ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, ως επικεφαλής του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI, που δίνει γνώσεις και λύσεις στο διαδίκτυο σε οικογένειες και παιδιά, μίλησε για τη μεγαλύτερη κοινωνία στον κόσμο, το διαδίκτυο με 4,89 δις υπολογιστές. Το διαδίκτυο έχει 98% θετικά και 2% αρνητικά. Η διείσδυση είναι περί το 70%. Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ανωνυμία, όλοι είμαστε εκτεθειμένοι, έχουμε ταυτότητα  κι ότι κάνουμε καταγράφεται. Ότι γράφεται, δεν διαγράφεται και μας ακολουθεί στην επόμενη ζωή και δουλειά μας. Δεν μιλάμε ποτέ με αγνώστους στο ίντερνετ.

 Ότι αποθηκεύεται στο διαδίκτυο μπορεί να βρεθεί, αν το ζητήσουν οι αρχές. Προσοχή στα fakenews - στο διαδίκτυο δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Μίλησε για το groomingκαι το sexting. Παρουσίασε βίντεο με αληθινά αλλά και στημένα περιστατικά κακοποίησης παιδιών, έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν να αποφευχθούν , μίλησε για την αξία της οικογένειας που είναι δίπλα στο παιδί.

 Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Κέλλη Ιωάννου, κλινική εγκληματολόγος του CSII,  μίλησε για το μεγαλύτερο κίνδυνο, τον άνθρωπο που είναι διεστραμμένος και έχει στοχεύσει να προκαλέσει το κακό  . Μίλησε για τον κυβερνο-εκφοβισμό (Cyberbulling) και τα κοινωνικά δίκτυα, πως μπορούμε να εκτεθούμε σε αυτά αλλά και πως μπορούμε να προστατευθούμε.


Εκπαιδεύτριες, εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, παρακολουθούν την ημερίδα του Δήμου Πύργου και το Στρατηγό Μανώλη Σφακιανάκη σε θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

 

Στο τέλος ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης έδωσε το λόγο στο κοινό για ερωτήσεις. Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Πύργου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, αφού ευχαρίστησε το Στρατηγό για τις υπηρεσίες του στους νέους ανθρώπους της πατρίδας μας, τον ερώτησε κατά πόσον μπορεί να κρυφτεί η ταυτότητα ενός «ηλεκτρονικού εγκληματία», μέσα από μια και μοναδική χρήση από ίντερνετ-καφέ. Οι εκπαιδευόμενες, οι εκπαιδευόμενοι και  οι εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. Πύργου έμειναν ικανοποιημένοι, καθώς πήραν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν το διαδίκτυο και την ασφάλεια σε αυτό.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με Δωρεάν φοίτηση, απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. και εκτός από την έδρα διαθέτει τρία τμήματα:

Στον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr

Στην Αμαλιάδα: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ.: 26220-28.692, Κινητό: 698.259.69.52.
Στην Ζαχάρω: Στο κτίριο του Γυμνασίου Ζαχάρως, Κινητό: 697.48.15.735.

Hits: 591