ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Πολιτισμός & Ευημερία"

 

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 'Πολιτισμός και Ευημερία' και

 Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Σ.Δ.Ε. Πύργου ενημερωτική-εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου και την επιμέλειά της είχε ο κ. Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο κ. Ταξιάρχης-Ιωάννης Σαραντόπουλος.

 

Ο κ. Σαραντόπουλος, με μια ομάδα συγγενών και φίλων, έχει ιδρύσει την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ευημερία και Πολιτισμός», στα Κρέστενα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Παρουσίασε στους εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους την ιστορία των ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά και αυτής που έχει ο ίδιος ιδρύσει και παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας αυτού του είδους των επιχειρήσεων. Παρουσίασε το σκοπό της ΚΟΙΝΣΕΠ του και ανέπτυξε τις δράσεις-υπηρεσίες που προσφέρει αυτή στα Κρέστενα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Αναφέρθηκε σε στοιχεία της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, αρκετά από τα οποία τα ανέπτυξε, καθώς και στα οφέλη που προκύπτουν στα πλαίσια του συνεταιρίζεσθαι και των συνεργείων των ΚΟΙΝΣΕΠ με τους Φορείς. Επίσης, μίλησε για την Ένωση Νέων Αγροτών, για Ομάδες Παραγωγών, για τα Σχέδια Βελτίωσης, για τον ΚΕΒΑ, για τα συσσίτια και ένα σωρό άλλες νέες δυνατότητες.

 

 

 

 

Η παρουσίαση και ανάπτυξη αυτών των θεμάτων κέντρισε το ενδιαφέρον μιας ομάδας εκπαιδευομένων, που τον ρωτούσαν διαρκώς για θέματα υλοποίησης κάποιων δράσεων, αλλά και ζητούσαν διευκρινίσεις σε αρκετά από αυτά τα θέματα.

Με νέα τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αμαλιάδα. Ο αριθμός κλήσης είναι 26220-28.692 και είναι διαθέσιμος στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι ένα Δημόσιο σχολείο με Δωρεάν φοίτηση, απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ,

Στον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr

Στην Αμαλιάδα: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ.: 26220-28.692, Κινητό: 698.259.69.52.
Στην Ζαχάρω: Στο κτίριο του Γυμνασίου Ζαχάρως, Κινητό: 697.48.15.735.

Στην Ζάκυνθο: Στο κτίριο του Δ.ΙΕΚ. Ζακύνθου, Κινητό: 6977.98.43.05.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 607