Συμβουλευτικό Γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/5/2018 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου, ημερίδα ενημέρωσης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου. Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της Μιμίκας Παναγιώταρου, Συμβούλου Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Πύργου, προκειμένου εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του σχολείου να ενημερωθούν γύρω από τις υπηρεσίες του Κέντρου, που στόχο έχει την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Από το Κέντρο παραβρέθηκαν τα στελέχη του: Τάκης Γεωργακόπουλος ψυχολόγος, Χρήστος Τουμπέκης κοινωνικός λειτουργός και Θοδωρής Γιαννακόπουλος κοινωνιολόγος.  Αναφέρθηκαν στη νομοθεσία που διέπει την οικογενειακή ζωή, καθώς και στις ποινές που επιβάλλονται κατά περίπτωση. Δόθηκαν παραδείγματα από τις συνηθέστερες μορφές κακοποίησης μέσα στην οικογένεια και στο πως το Συμβουλευτικό Κέντρο μπορεί να βοηθήσει, να προλάβει και να συμβουλεύσει, πριν και μετά από κάποιο γεγονός την κάθε οικογένεια. Αναλύθηκαν οι διάφορες μορφές βίας και η τρομοκρατία, τόσο στη συμβατική ζωή όσο και μέσα από το διαδίκτυο (internet) και τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης.

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Πύργου

Οι ειδικοί του Συμβουλευτικού Κέντρου  μίλησαν για τη σχέση θύματος και θύτη, για τη συχνή μετατόπιση της ευθύνης από το θύτη στο θύμα, για το θυμό και τα προβλήματα διαχείρισής του, για την ύπαρξη βίας ανεξαρτήτως κοινωνικού στρώματος και οικονομικής άνεσης της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι πιθανοί θύτες, όπως, η ζήλεια, ο αυστηρός έλεγχος, ο οικονομικός αποκλεισμός κτλ., καθώς και οι συνέπειες για τα παιδί, αγόρια και κορίτσια, όταν συμβαίνουν κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στην οικογένεια. Από τους ειδικούς δόθηκαν οδηγίες για μια καλύτερη οικογενειακή διαβίωση.

 

 

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για θέματα που αφορούν στις πολλαπλές διακρίσεις ενώ συμμετείχαν στην διαδικασία ενεργά θέτοντας ερωτήματα και συζητώντας με τα εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου. Πολλές ήταν οι ερωτήσεις από τους άνδρες, οι οποίοι προέβαλαν τις αντιρρήσεις τους σε αρκετά θέματα αλλά και ενημερώθηκαν για την ύπαρξη κέντρου προστασίας-συμβουλευτικής για άνδρες, αλλά σε επίπεδο Περιφέρειας (Πάτρα).

Εκπαιδεύτριες, εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου παρακολουθούν τους ομιλητές από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους παρέχει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στον Πύργο, στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

Hits: 366