Πυρασφάλεια & πυροπροστασία

Πυρασφάλεια και πυροπροστασία

στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

στη Ζαχάρω

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω, ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλειος Γιακουμής. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθούν οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

 

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω, παρακολουθούν την ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.

Η εισήγηση του κ. Γιακουμή ξεκίνησε με αναφορές στο πως αναπτύσσονται τα δέντρα και πως δημιουργείται το δάσος. Αναφέρθηκε στην αξία του δάσους και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα δάση μας από απροσεξίες και από φωτιές για το κάψιμο χόρτων. Παρουσιάστηκε ο τρόπος που ξαναγεννιέται ένα δάσος από πεύκο και τη διαφορά του με την αναγέννηση ενός δάσους από πουρνάρια, βελανιδιές  και άλλα δένδρα. Παρουσιάστηκαν μέθοδοι πυρασφάλειας, πχ. προστασία από φωτιά σε ένα λιοστάσι και με ποιο τρόπο δεν θα εξαπλωθεί η φωτιά, αλλά και πυρασφάλεια για το σπίτι μας αν έχει κήπο.

Ο κ. Γιακουμής έκανε αναδρομή στη μεγάλη φωτιά του 2007 και στις συνθήκες αέρα και κλίματος που ευνόησαν τη μετάδοσή της. Έγινε αναφορά στη σημασία του καιρού για τις πυρκαγιές και πως αυτός επηρεάζει την εξέλιξή της.

 

Ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής, παρουσιάζει σε εκπαιδευόμενους του Σ.Δ.Ε. στη Ζαχάρω, θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας

Τέλος, ο κ. Γιακουμής ανέλυσε τη διαδικασία φυσικής και τεχνητής αναδάσωσης. Οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν υποστεί ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007 και απεύθυναν αρκετές ερωτήσεις στο Δασάρχη Ολυμπίας.

 

Αναμνηστική φωτογραφία εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε στη Ζαχάρω με το  Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλη Γιακουμή και τον υπεύθυνο του τμήματος Σ.Δ.Ε. κ. Σπυρίδωνα Πουλή.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με Δωρεάν φοίτηση, απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. και εκτός από την έδρα διαθέτει τρία τμήματα:

Στον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr

Στην Αμαλιάδα: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ.: 26220-28.692, Κινητό: 698.259.69.52.
Στην Ζαχάρω: Στο κτίριο του Γυμνασίου Ζαχάρως, Κινητό: 697.48.15.735.

Στην Ζάκυνθο: Στο κτίριο του Δ.ΙΕΚ. Ζακύνθου, Κινητό: 6977.98.43.05.

 

 

Hits: 502